Politica de retur a donaţiilor

Actualizat: 17.04.2020

Site-ul www.agoradebate.ro este proprietatea Asociației AGORA DEBATE, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Cibinului, nr. 3, jud. Cluj, având CIF 40443023, denumită în acest document Asociația.

  1. Prevederi generale

Site-ul oferă posibilitatea, în scopul susținerii activității Asociației, de realizare de donații. Mai multe informații despre modalitățile de susținere a activității Asociației pot fi găsite la rubrica Susține, precum și în Termeni și Condiții.

Regimul donațiilor online este reglementat de OUG 34/2014 privind contractele la distanţă. Conform acesteia, suma donată trebuie rambursată la cerere donatorului. Cererea se face în 14 zile lucrătoare de la data contractului. Rambursarea sumei se face în cel mult 14 zile de la data cererii.

  1. Dreptul de retragere

Vă puteți retrage donaţia făcută online (prin contract la distanţă) în termen de 14 zile de la data efectuării ei, fără să fie necesar să precizeze motivele. Perioada în care poate să solicite retragerea expiră după 14 zile de la data efectuării donaţiei, care înseamnă practic data semnării contractului la distanţă.

  1. Exercitarea dreptului de retragere

Înainte de expirarea perioadei de retragere, dumneavoastră trebuie să ne informați cu privire la decizia de retragere din contract. În acest scop, puteți alege una dintre următoarele variante:

  • de a folosi modelul de formular de retragere prevăzut în partea B din anexă la OUG 34/2014, pe care îl trimiteți la adresa contact@agoradebate.ro
  • de a face orice altă declaraţie neechivocă în care vă exprimați decizia de retragere din contract, comunicată prin e-mail la adresa contact@agoradebate.ro

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Asociația va confirma primirea solicitării în maxim 7 zile de la primirea informării de retragere.

  1. Perioada de rambursare

Rambursarea sumelor se va face în 14 zile de la data la care Asociația a fost informată de decizia de retragere din contractul la distanţă a donatorului (prin email).Asociația va rambursa toate sumele primite, nu mai târziu de 14 zile de la data la care s-s-a comunicat decizia de retragere din contract.

  1. Situația donațiilor recurente

În cazul retragerii din sistemul de donații recurente, aveți dreptul de a solicita încetarea, în orice moment, indiferent de motiv, a donațiilor efectuate cu recurență de pe cardul dumneavoastră. Pentru detalii privind modalitatea de retragere, vă rugăm să consultați rubrica Donații recurente, actualizată la zi.

  1. Contact

Pentru orice detalii sau neclarităţi privind returnarea donaţiilor vă rugam să ne contactaţi pe email contact@agoradebate.ro sau prin mesaj pe contul de Facebook al asociației.