BBU Debate Society este clubul de dezbateri care funcționează sub umbrela Universității
Babeș-Bolyai. Universitatea Babeș-Bolyai este partenerul educațional al AGORA Debate,
continuând susținerea programului său de dezbateri pentru studenți inițiat în urmă cu 18 ani,
sub titulatura BBU Debate Society. Toți studenții din Cluj au acces la întâlnirile sale, precum
și la turnee naționale și internaționale din întreaga lume.

Istoric: Unul dintre cele mai importante rezultate ale BBU Debate Society a fost înregistrat în 2008, când echipa formată din Dan Cristea și Nicoleta Lupea a câștigat cele mai importante turnee  internaționale de dezbateri: Campionatul European de Dezbateri de la Tallin, Oxford Intervarsity și Campionatul Mondial de Dezbateri de la Cork.

Acest succes a fost urmat în 2011 de organizarea la Cluj a evenimentului “Meeting The Great Debaters”, în cadrul căreia patru campioni la dezbateri ai Oxford University au concurat împotriva patru campioni la dezbateri ai Universității Babeș-Bolyai pe teme legate de viitorul tineretului românesc, situația politică internațională și relațiile anglo-române.

Anul 2013 a marcat un punct de cotitură în istoria BBU Debate Society, Universitatea Babeș-Bolyai ajungând pe locul 24 în World Debate Rankings. În 2014, echipa formată din Ioana Stupariu și Radu Cotarcea a reușit să ajungă până în finala Campionatului European de Dezbateri de la Zagreb, iar Octav Buta și Radu Cotarcea au ajuns în finala Campionatului Mondial de la Chennai.

Activități: În prezent, clubul este deschis tuturor studenților din Cluj-Napoca, indiferent de facultate sau universitate. Clubul se reunește săptămânal, în fiecare miercuri de la ora 18.30, la Facultatea de Drept din cadrul UBB. Pe lângă întâlnirile săptămânale de club, clubul organizează activități pentru studenți, precum traininguri (BBU Training Days) și competiții de public speaking sau dezbateri (Openul Facultății de Drept).

Board BBU Debate Society 2020 – 2021

Timofte Claudia
Timofte ClaudiaPreședinte
Sampetrean Anca
Sampetrean AncaVP of People
Horațiu Bontea
Horațiu BonteaVP of Tournaments
Cîmpian Patricia
Cîmpian PatriciaSenior Advisor