Programul de dezbateri pentru liceu

Programul pentru liceu este unul dintre cele mai mari din Europa de Est, deservind peste 500 de elevi de liceu anual. Unitatea de bază a acestui program este clubul de dezbateri – fiecare club poate funcționa doar în cadrul unei unități de învățământ. Membrii clubului se întâlnesc de regulă săptămânal și învață cum să argumenteze și să dezbată cât mai bine.

Întâlniri de club

Întâlnirile de club sunt conduse de către instructorul acestuia (profesor sau student). Pentru a putea fi instructor de club, o persoană trebuieå să întrunească o serie de condiții privind experiența acumulată în dezbateri și să fi absolvit cursul de atestare al asociației în instructajul de club.

Apartenența la unul dintre cluburile de dezbateri de liceu ale AGORA Debate permite participarea la turneele de dezbateri ale asociației sau ale altor asociații de dezbateri din România, în calitate de debateri sau voluntari (pentru elevi) și arbitri sau organizatori (pentru profesori și studenți).

Competiții de dezbateri

Împreună cu cluburile de dezbateri sunt organizate competiții locale, naționale și internaționale pentru elevi. Competițiile de tipul Cupei Liceelor (competiție locală) sunt dezvoltate cu scop educativ, iar competiții naționale precum Cluj Open se desfășoară pentru a asigura caracterul competitiv al dezbaterilor academice. Competițiile sunt principalul mod prin care elevii pot învăța și își pot dezvolta aptitudinile dobândite în cadrul cluburilor de dezbateri.