Oradea Debate Society este primul club de dezbateri academice dedicat studenților din Oradea, care își propune să contribuie la dezvoltarea spiritului critic, încurajarea argumentării precum și depășirea fricii de a vorbi în public în scopul responsabilizării studenților și creării unui colectiv și cadru inedit de dezvoltare pentru tineri.

Ideea acestui club a pornit din inițiativa studentei Dărăban Narcisa-Victoria (Facultatea de Drept Oradea) care are o experiență de 5 ani în dezbaterile academice la nivel național.

Oradea Debate Society dorește ca prin dezbateri academice desfășurate pe formatul BP (British Parlamentary) să dezvolte în rândul studenților abilitățile de comunicare, persuadare, analiză și sinteză, spirit de observație și adaptare la context, toate extrem de necesare într-o carieră juridică, dar și în alte domenii de activitate.

Clubul de dezbateri a fost lansat în urma meciului demonstrativ din data de 22 noiembrie 2019,  eveniment care a fost urmat de înscrieri. În acest mod, s-a creat un colectiv de 15 studenți  de la diferite facultăți și specializări din cadrul Universității din Oradea.

Echipa formată are întâlniri în fiecare săptămână. În cadrul acestor întâlniri sunt alternate ateliere ce surprind subiecte din domeniul teoretic al dezbaterilor academice (cum se constuiește un argument, rolul punctelor de intervenție, structura unui caz, etc.) cu întâlniri cu caracter aplicat, în care membrii clubului dezbat pe modelul BP, o moțiune.

Pe termen lung, clubul are în vedere organizarea lunară a unor dezbateri publice pe un subiect de interes pentru comunitate și participarea membrilor la concursuri naționale de dezbateri academice.

Board-ul Oradea Debate Society 2020-2021

Narcisa Dărăban
Narcisa DărăbanPreședinte
Ionuț Tripon
Ionuț TriponVicepreședinte
Marius Matiasciuc
Marius Matiasciuc VP of People
Florin Sîngeorzan
Florin SîngeorzanVP of Media

Contact:

Narcisa Dărăban

Telefon: 0774 651 612